Από την Εφημερίδα Ημερήσια | 27 Φεβρουαρίου 2014

Kόσμημα της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής χαρακτήρισε ο πρόεδρος του οργανισμού World Robot Olympiad Hellas, Γιάννης Σομαλακίδης, τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας. Ο έπαινος αφορά στη δημιουργία τμήματος Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (2008), μέσω του οποίου η Δημόσια Βιβλιοθήκη ενθάρρυνε μικρά και μεγάλα παιδιά να πειραματισθούν και εφαρμόζοντας τις γνώσεις τους, να κατασκευάσουν και να προγραμματίσουν ρομπότ για μια συγκεκριμένη αποστολή.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την πρωτοβουλία αυτή και την απήχησή της, δήλωσε μιλώντας στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» ο υπεύθυνος Τεχνολογίας της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Γιώργος Μπίκας, που από το 2008 καθοδηγεί τους «εκπαιδευόμενούς» του να πειραματισθούν στην Εκπαιδευτική Ρομποτική και με βάση τα όσα γνωρίζουν και έχουν διδαχθεί, να δημιουργήσουν το δικό τους ρομπότ.

Πρόκειται για ένα χόμπι, που συνδυάζει το παιχνίδι με τη μάθηση και είναι μία ευχάριστη δραστηριότητα και για τα μικρά παιδιά, που μαθαίνουν να δημιουργούν με Lego, μας είπε ο Γιώργος Μπίκας.

Σήμερα η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας διαθέτει πλούσιο εξοπλισμό και μεγάλο αριθμό εκπαιδευτικών πακέτων, δίνοντας τη δυνατότητα σε όσους παρακολουθούν τα εργαστήρια Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (η ηλικία τους κυμαίνεται από 6 έως 21 ετών) ν’ αναπτύξουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους, κατασκευάζοντας τα δικά τους ρομποτικά μοντέλα. Ο κ. Μπίκας αισιοδοξεί ότι σύντομα η Βέροια θα έχει άξια εκπροσώπηση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και γιατί όχι στην Ολυμπιάδα του 2014 (2014) στη Μόσχα.

About Author

You may also like

One Response Comment